بلاگ داور ملودی

بررسی نسل سوم کارت صداهای USB-C فوکوسرایت Focusrite Scarlett USB-C

نسل سوم کارت صداهای USB-C فوکوسرایت Focusrite Scarlett USB-C

نسل سوم کارت صداهای USB-C فوکوسرایت Focusrite Scarlett USB-C

این نسلِ کارت صداهای Scarlett از برند Focusrite امکانات بسیار زیادی متناسب با هر بودجه‌ای ارائه کرده است.امروزه می‌توانید کارت صداهای اسکارلت از برند فکوسرایت را از هرجایی تهیه کنید. نسل سوم کارت صداهای USB-C فوکوسرایت Focusrite Scarlett USB-C تمام امکانات سری‌های دیگر را از‌ فشردگی و قابل حمل بودن سری اسکارلت سولو (Scarlett Solo) گرفته تا همه‌کاره بودن سری Scarlett 18i20 را شامل می‌شود و اکثر نیازهای شما را چه در منزل و چه در استودیو پوشش می‌دهد.

از زمان معرفی Focusrite Scarlett در سال 2011 تا به حالا،‌ این محصول با قیمتی مناسب در بازار ارائه شده و توانسته محبوبیت زیادی بدست آورد.

همواره رقابت زیادی میان تولید کنندگان کارت صدا در بازار وجود داشته است. با این حال‌ در سال 2016 شرکت Focusrite آپشن‌هایی چون کیفیت بالای صدا، تاخیر بسیار کم در انتقال سیگنال‌ها و امکاناتی دیگر را برای سری کارت صداهای اسکارلت ارائه کرد که توانست قابلیت‌های بی‌نظیری فَرای انتظار کاربران در اختیارشان قرار دهد. در طی 3 سال بعدی، این شرکت اهداف خود را برای تولید نسل سوم سری اسکارلت متمرکز کرد.

به‌روزرسانی‌ها و آپدیت‌هایی که در نسل دوم سری اسکارلت وجود داشتند،‌ همگی در مورد آپشن‌های نرم‌افزاری محصولات ارائه شدند. اما در نسل سوم، بار دیگر آپدیت‌های سخت‌افزاری مورد نظر قرار گرفت. عملکرد درایورها تقریبا بدون تغییر مانده است و تنها تغییر بزرگی که برای Focusrite Control انجام گرفته این است که می‌توان آنها را در کنار هر مدل دیگری استفاده کرد، بر خلاف گذشته که فقط باید از مدل‌های 8i6 به بالا استفاده می‌شد.

همچنین کمپانی فکوسرایت با امکاناتی که برای این سری از کارت صداهایش در نظر گرفته، کار را برای افراد مبتدی نیز بسیار آسان کرده است.

بررسی نسل سوم کارت صداهای USB-C فوکوسرایت Focusrite Scarlett USB-C
نسل سوم اسکارلت نیز بصورت USB می‌باشد. اما تفاوتی که وجود دارد که در نسل قبلی سوکِت USB تایپ B استفاده می‌شده که در این نسل با رابط‌های تایپ C جایگذاری شده است. با این حال بررسی‌ها نشان داده که همچنان خیلی از کاربران کارت صداهای خود را به کامپیوترهایی با سوکت USBهای قدیمی متصل می‌کنند.به همین دلیل کابلی که به همراه کارت صداهای اسکارلت ارائه ‌می‌شود، دارای دو انتها می‌باشد که یکی از تایپ A و دیگری از تایپ ‌C می‌باشد.

همچنین آپدیت‌های سخت‌افزاری نیز اعمال شده که بیشتر آنها در مورد ورودی‌ها هستند. رنج gain پری‌امپ در مقایسه با نسل دوم اسکارلت که 50dB بوده به اندازه 6dB افزایش پیدا کرده، داینامیک رنج روی ورودی‌های آنالوگ از 109dB تا 111dB بالا رفته و میزان کلی harmonic distortion روی همه درگاه‌های آنالوگِ I/O کاهش پیدا کرده است.

نسل سوم کارت صداهای USB-C فوکوسرایت Focusrite Scarlett USB-C

همه پری‌امپ‌های کارت صداهای اسکارلت به آپشن Air مجهز شده‌اند که قبلا مخصوص سری کارت صداهای premium Red و Clarett از همین برند بوده است.

علاوه بر تغییراتی که گفته شد، هر شش مدل سری‌های اسکارلت نسبت به نسل‌های گذشته به آپشن‌های جدیدی مجهز شده‌اند. کوچترین مدل در این سری، Scarlett Solo است که حالا دارای خروجی‌های TRS می‌باشد. یک مدل بالاتر از آن، یعنی 2i2 مجهز به امکان مانیتورینگ مستقیم استریو شده است.

هر دو این مدل‌ها شامل یک میکروفون کاردیئودی، یک جفت هدفون و یک کابل XLR می‌باشند. مدل 4i4 جایگزین مدل قدیمی 2i4 شده که دارای یک جفت ورودی لاین حرفه‌ای می‌باشد. همینطور مدل 6i6 هم به دو ورودی لاین مجهز شده و به مدل 8i6 ارتقا یافته است. هر دو مدل 4i4 و 8i6 به ورودی‌های loopback مجهز شده‌اند که برای ضبط از طریق ویندوز یا مک استفاده می‌شوند.

بزرگترین پیشرفتی که انجام گرفته مخصوص دو مدل برتر این سری از کارت صداهای اسکارلت بوده است. مدل 18i8 جدا از ورودی loopback که در بالا به آن اشاره شد، به دو سوکِت خروجی لاین TRS و قابلیت تعویض متناوب اسپیکرها (speaker switching) مجهز شده است.

البته برترین مدل این سری، 18i20 است که به قابلیت تعویض متناوب اسپیکرها، پدهای تعویض‌پذیر روی هر هشت ورودی میکروفون، یک ورودی و یک خروجی که بتوان از طریق آنها با 8 کانال با فرمت ADAT در رِیت‌های بالا کار کرد، مجهز شده است. هر دو این مدل‌ها در حال حاضر یک میکروفون talk-back دارند که به پنل جلویی مربوط می‌شود.

کمپانی فوکوسرایت اطلاعات تنها سه مدل از سری اسکارلت را برای کاربران در اختیار گذاشته تا بررسی شوند: 2i2، 8i6 و 18i20. هر سه مدل دارای ویژگی‌ها بی‌نظیری می‌باشند که به نسبت قیمتی که دارند بسیار مقرون به صرفه هستند که در بین این سه مدل، مدل 18i20 با داشتن یک PSU به نسبت دوتای دیگر برتری دارد.

بر خلاف نسل دومِ 18i20، این محصول اینبار به یک rack ear مجهز شده که کار کردن با دسکتاپ و برنامه‌های نرم‌افزاری را بسیار راحت‌تر می‌کند.

همه نشانگرهای gain و ولوم حالا در کنار هم روی یک خط قرار گرفته‌اند و همه دکمه‌ها دارای چراغ‌هایی هستند که قرمز یا سبز می‌شوند و فعال بودن یا نبودن آنها را نشان می‌دهند. تنها نکته‌ای که باید به خاطر بسپارید این است که هر بار که Scarlett را روشن می‌کنید، باید فانتوم پاور را نیز راه‌اندازی کنید.

استفاده از هریک از امکانات بسیار ساده می‌باشد. به عنوان مثال، alternate monitoring در مدل‌های 18i8 و 18i20 بسیار ساده اما اثرگذار است.

با فعال کردن آپشن speaker switching در بخش Focusrite Control، به دو خروجی لاین 4-3 دستور داده می‌شود که سیگنال‌هایی را که لاین 2-1 انتقال می‌دهند را جریان دهند و توسط دکمه Alt که روی پنل جلویی قرار گرفته است تعیین شود که در چه زمانی، کدامیک از لاین‌ها فعال باشند یا نباشند. از طریق پنل جلویی هر دو مجموعه از خروجی‌ها بطور همزمان هدایت می‌شوند.

آپشن جدید talkback نیز به اندازه خودش پیچیدگی‌هایی دارد. مانند گذشته،‌ هر کدام از خروجی‌ها در Focusrite Control را می‌توان طوری تنظیم کرد که یا یک میکسی که توسط کاربر تولید شده (به اصطلاح ‘custom mix’) را از طریق ورودی و سیگنال‌های playback در نرم‌افزار DAW دریافت کند و یا مستقیما به یک کانال playback در DAW اختصاص یابد. در ورژن جدید این کارت‌های صدا، آپشن چهارمی با عنوان ‘Custom Mix + Talkback’ اضافه شده است.

هر ورودی که روی این حالت تنظیم شده باشد، سیگنال‌ها را از یک میکروفون talkback که در دستگاه تعبیه شده دریافت می‌کند. همچنین یک خروجی‌ loopback نیز روی بدنه قرار داده شده تا ضبط از میکروفون talkback امکان‌پذیر باشد. با فعال کردن talkback به طور خودکار همه خروجی‌ها، حتی آنهایی که در Focusrite Control به عنوان خروجی‌های مانیتور انتخاب نشده‌اند، مسیردهی می‌شوند.

از طریق دکمه talkback که روی پنل جلویی قرار گرفته است، می‌توان حالت‌ها را در هر لحظه تنظیم کرد. اما دکمه Talk که در بخش Focusrite Control وجود دارد فیکس می‌شود و میکروفون روی گِین (gain) ثابتی کار می‌کند و آپشنی که آن را با میکروفون دیگری تعویض کرد وجود ندارد. به یاد داشته باشید که طراحی ساده و عملکرد آسان این کارت‌های صدا باعث شده تا بتوان از آن‌ها در موارد مختلفی استفاده کرد.

پری‌امپ‌هایی که در نسل دوم این کارت‌های صدا استفاده شدند، مشکل خاصی نداشتند و همان 50dB گِین برای اکثر ضبط‌ها کافی بود. اما گاهی اوقات در بعضی موارد همچون ضبط فرکانس‌های بالای صدای درام، ممکن بود روی خروجی کارت‌ صدا نویز بیفتد.

با اضافه کردن پدهایی تعویض‌پذیر روی مدل 18i20 ، این مشکل به‌طور کل از بین رفته است. و چون قبلا ماکسیمم مقدار گین برای منابع آرام صدا کافی نبود، با اضافه کردن تنها چند دسی‌بل این موضوع نیز برطرف شد.

آپشن محبوب Air که طرفداران زیادی هم دارد، حالا توسط کمپانی Focusrite به همه کارت‌صدا‌های سری اسکارلت اضافه شده است. این آپشن یک ‌high-frequency boost بسیار عالی به خصوصیات دستگاه اضافه می‌کند و معمولا متناسب با میکسی که وارد دستگاه می‌شود فرکانس‌ها را ارتقا می‌دهد. اما شما باید همواره در استفاده از صداها و سیگنال‌هایی که خودشان فرکانس‌های خیلی بالایی دارند، مراقب باشید.

نسل سوم کارت صداهای USB-C فوکوسرایت Focusrite Scarlett USB-C

در آخر باید گفت که کمپانی فوکوسرایت تمامی امکانات و ویژگی‌هایی را که از یک کارت صدای حرفه‌ای انتظار می‌رود برای مدل‌های سری اسکارلت در نظر گرفته است.

بدون شک برترین مدل در این سری، 18i20 می‌باشد،‌ گِین بیشتری دارد، پدها کارایی این دستگاه را در استودیو به شدت افزایش داده‌اند و آپشن‌های ساده اما موثر speaker switching و talkback تقریبا همان کاری را می‌کنند که اکثر تکنسین‌ها دراستودیوهای خود به آن نیاز دارند.

هر کسی که که به دنبال یک کارت صدای USB با کیفیت بسیار بالا می‌باشد، می‌تواند دستگاه دلخواهش را میان مدل‌های نسل سوم سری اسکارلت پیدا کند.

خروج از نسخه موبایل